Butterflyen og selvbinderen i dag

Home/Bytterflyens historie/Butterflyen og selvbinderen i dag

Butterflyen og selvbinderen i dag

Butterflyen og selvbinderen i dag.

Butterflyen forbindes ofte med konservatisme og gamle traditioner. Dette skyldes i høj grad at, når man tænker på de mænd der bærer butterfly, kommer til at tænke på højere uddannede mænd i gamle dage: advokater, læger, revisorer, politikere og professorer. Alle traditionelle magtmænd med stil og klasse. Brugen af butterfly signalerede stil og tradition.

I midten af det 20. århundrede ændrede alt dette sig til gengæld, og man så en klart faldende popularitetskurve for brugen af butterflies. Dette kan skyldes mange ting. Der skete en del i verden i midten af forrige århundrede. Folk begyndte at forbinde butterflies med enten lidt nørdede mænd eller med for konservative eller fjollede mænd. Det mest grelle eksempel er vel at klovnen ofte har en butterfly på til sin farvestrålende klovnedragt.

Butterflies kom ind i modebilledet igen

Heldigvis har denne trend ændret sig her i begyndelsen af den 21. århundrede, hvor man ser flere og flere mænd bære butterfly. Ikke kun til smoking ved gallafester, men også til mere casual tøj. Vi tror at denne ændring både skyldes en generel større interesse for klassisk stil og mode blandt mænd – måske især hos den yngre generation, men også helt klart at stilikoner og populære skuespillere har taget butterflies med ind i varmen igen. Et glimrende eksempel er James Bond-filmene med Pierce Brosnan og David Craig. Hvem vil ikke gerne ligne 007? især de senere år ses der også at selvbinder butterflien vinder sit indpas, i “house of cards” “batman, the dark night” hvor butterflyen bliver bundet op til slutningen af festen eller aften, og herefter får et mere afslappet udtryk.

Traditionelt passer butterflies godt sammen med en smoking. Man ser dem ofte brugt af både brudgommen og hans forlover ved mere formelle, traditionelle bryllupper og her er det vigtigt at butterflyens materiale er det samme som smokingens. Hvis dresscoden lyder “black tie”, så skal man naturligvis vælge en sort butterfly, men ellers kan man slippe af sted med alt fra hvid til farver som blå, grøn og rød. Er det et bryllup, så husk at koordinere med brudepigernes kjoler og brylluppets generelle farvevalg. Vi vil ikke anbefale andet end ensfarvede butterflies til dette brug.

Brug af butterflies til hverdag

Men det er ikke længere kun ved formelle galla-begivenheder man bruger butterflies i dag. Flere og flere mænd skifter slipset ud med den mere specielle butterfly – også til hverdag. Mænd der går med butterfly regnes i dag for at have stil og for at være modemæssigt mere unikke, end dem der vælger slips. Når vi snakker casual beklædning, så kan man bruge en butterfly sammen med alt fra jakke og vest til cardigan eller endda en sweater med v-hals. Under disse kan du vælge mellem en skjorte eller endda en polotrøje, der er knappet helt op i halsen. Du kan også variere mellem forskellige farver og mønstre, så du skaber din helt egen, personlige butterfly-stil. Prøv dig frem og være ikke bange for at være lidt vild. Så længe det ikke er formelle lejligheder vi snakker om, kan man gøre meget med sit tøj i 2014.

Butterflies bliver en større og større trend, vis at du kan binde din egen butterfly og køb en selvbinder her hos Mr bowtie

Se vores store udvalg af selvbinder butterflies her!

 

About the Author:

Leave A Comment