Guide til smoking dress code

Home/Guide til smoking dress code

[fusion_builder_container backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Guide til smoking dress code

Hvis du bliver inviteret til en begivenhed, der kræver ”smoking” så skal du vide, hvordan man klæder sig korrekt til lejligheden. Denne guide vil lære dig om hvordan reglerne for påklædningen og hvad der er værd at vide, såsom: Hvad det er, historien om denne formel dresscode, alternativer til smoking, og hvordan du tilføjer en mere personlig karakter til denne noget ensartet dress code.

Smoking standard

Ønsker du et hurtig overblik på smokingen? Så er dette er alt hvad du behøver! For mere detaljerede oplysninger, såsom forskellige jakke stilarter, vest muligheder, skjorter, samt populære ekstraudstyr, skal du læse videre …

Overblik over smoking

Overblik over smoking

Hvad er en smoking?

En traditionel smoking består af en sort smoking jakke, en hvid smoking skjorte, enten en skærf eller en vest, en sort butterfly og polerede sorte sko. De fleste smoking jakker i disse dage er single-breasted. Den revers der er på, kan varierer efter personlige præferencer. Mest populære er en hakket revers, men peak eller smal reverserne er også almindelige valg.

Angående skjorten, ligger den største forskel i kravens stil samt en plisseret eller ikke-plisseret front. Selvom smoking er en forholdsvis fast dress code, er der stadig mange forskellige muligheder for personlig styling. Nedenfor er forskellige jakker, nedskæringer, vest og skærf, samt smoking skjortes stilarter, fodtøj og et kig på populære ekstraudstyr.

Forskellige smoking jakker

overblik over smoking jakker

overblik over smoking jakker

Den mest almindelige stil er single-breasted snit med notch revers. Derfor er det også 9 ud af 10 gange den stil, du vil finde hos alle smoking ejere. Peak revers og smal revers er gode måder at give din smoking et personligt look. Dobbelt breasted jakker er også en fremragende valg for alle, der leder efter noget unikt. Bare sørg for jakken er skræddersyet korrekt – noget hvilket især er afgørende for dobbelt breasted snit. Den hvide smoking jakke kaldes ofte for “varmt vejr smoking”, den er derfor primært brugt i dagtimerne.

Skærf VS vest

overblik over vest og cummerbund

overblik over vest og cummerbund

Smoking påklædning kræver enten en skærf (cummerbund) eller en vest, men aldrig begge dele. Skærfet er sort i farven og har folder, der er foldet opad. Derfor kaldes det også “krumme fanger”.

Vesten kommer i single eller dobbelt breasted nedskæringer. De typiske veste har en revers, veste uden revers er en lidt mindre formel acceptabelt. Sidst men ikke mindst, er veste lavet med enten lukkede eller åbne rygge. Den stil, du vælger er personlige præferencer, selv om det er værd at nævne, at open-back veste er mere behagelige at have på i varmt vejr.

Formelle skjorte

overblik over skjorter

overblik over skjorter

Her er flere stilarter af formelle skjorter. Den væsentligste forskel ligger i den plisserede vs ikke-plisseret foran, samt kraven stil. Den stil, du vælger, er en personlig præference!

Her har Euroman lavet en perfekt guide til valg af skjorter også til hverdagen. Se guiden her.

Butterflys og style

overblik over butterfly

overblik over butterfly

Traditionelt bruges der en sorte butterfly – selvom mørke midnatsblå og bordeaux betragtes som acceptable alternativer. Da variation i farve er mindre.  Valg af snittet på butterfly er den største differentiation. Typisk handler det om at matche størrelsen af butterfly til din bredde på din krave på smoking jakken. Således er dobbelt breasted smoking byder på en bredere top-krave matches den bedst med en større butterfly. De fleste sorte slips butterfly er lavet af satin silke, her anbefales silke, da det giver et flot udtryk, da det ikke krøller og derfor holder formen bedre i løbet af hele aften.

Formelt fodtøj

overblik over sko

overblik over sko

Smoking sko er altid sorte i farven, enten lavet af skinnende lak eller poleret kalveskind. Snøresko er her mest almindelige. Men her er der igen et individuelt valg.

Andet smoking tilbehør

Selvom smoking skal være ensartet, er der masser af måder at tilføje en mere personlig karakter til udseendet. Det mest anvendte i tilbehør til smoking kan ses her:

Manchetknapper

Ved brug af manchetknapper i stedet for regelmæssige skjorte knapper, er en fantastisk måde at tilføje mere personlig karakter til smokingen. Den traditionelt manchetknap er sort i farven, men manchetknapperne har ikke den samme begrænsning, som resten af smokingsættet. Næsten alle stile, design og materiale vil kunne bruges, så længe farverne matcher sort-hvid temaet. Her kan det også anbefales at prøve at finde nogle manchetknapper med noget historie, f.eks. Farfars manchetknapper eller de knapper fra dine forældres bryllup.

Lommetørklæder

Til en smoking, er lommetørklæder næsten et must-have. Husk at hvis du vælger en ikke hvid farve, så skal din skjorte matche denne farven.

Kommer snart: Guide til at folder et lommetørklæde.

Sjal

Sjal er et anden tilbehør, der er et godt valgt til smokingen. Sjalet er ikke bundet om halsen, men hænger løst ned fra hver skulder. Det traditionelt sjal skulle tilbydes til kvinder under opera til at holde dem varmen. De fleste sjaler er lavet af enten silke, merino uld, eller som det fineste cashmere, de er hvide eller elfenben i farver, og er typisk indrettet med fine kvaster i hver ende.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]